Muut eläimet

Tilallamme asuu alpakoiden, minihevosien, kanien, riikinkukkojen ja vuohien lisäksi myös muita eläimiä. Tällä hetkellä meillä on mm. kissoja, kanoja, marsuja, kultafasaaneita, ankkoja, kyyhkyjä, papukaijoja ja Pipsa-lammas sekä Tatu-koira.

Riikinkukkokyyhky orrella.
Eläinpihan lammas.
Riikinkukkokyyhkyjä orrella.

Riikinkukkokyyhky on kesykyyhkyn koristerotu. Nimensä riikinkukkokyyhky on saanut tuuheasta pysrtöstään, jota lintu voi kannatella riikinkukkomaisesti pystyasennossa. Kyyhkyt ovat aktiivisia ja hyvin uteliaita lintuja. Kaikki kyyhkyt ovat parvilintuja ja turvautuvat toisiinsa, joten lintuja tulee aina olla vähintään kaksi ja mieluiten samaa lajia.

Silkkikana on erittäin vanha rotu, joka on alkujaan kotoisin Itä-Aasiasta. Silkkikanalla on tummansininen iho, viisi varvasta, siniset korvanlehdet ja tuuhea karvamainen sulkapeite. Silkkikanat ovat luonteeltaan rauhallisia ja ystävällisiä sekä ne ovat erinomaisia emoja ja poikasten hoitajia.

Suomenlammas on suomalainen alkuperäinen lammasrotu ja Suomen yleisin lammasrotu. Suomenlammas on helposti käsiteltävä, eloisa, valpas ja ystävällinen. Lihan- ja villantuotannon lisäksi suomenlammasta käytetään maisemanhoitotehtävissä, sillä se syö mielellään metsän aluskasvillisuutta, puiden ja pensaiden lehtiä sekä ohuita versoja.

Silkkikana.
Kanoja eläinpihalla.
Heinolan eläinpihan kissoja.